Fotokniha od Saal Digital

Ako profesionálny fotograf sa pri tvorbe snažím nájsť vždy tú najvyššiu kvalitu pre svoju umeleckú tvorbu aj pre tvorbu produktov pre klientov.

Saal Digital

Počas svojho pôsobenia som mal možnosť vyskúšať niekoľko foriem a podôb uchovávania a prezentovania fotografií, medzi ktoré jednoznačne patrí kvalitne vytvorená fotokniha. Prostredníctvom internetu je možné vyhľadať množstvo firiem, ktoré ponúkajú spracovanie fotografií do podoby fotoknihy. Medzi mnohé, ktoré som mal možnosť odskúšať, patrí aj fotokniha na prezentáciu svojej tvorby od firmy Saal Digital (https://www.saal-digital.cz/).


Pre prezentáciu svojej tvorby som zvolil fotoknihu s rozmerom 30 x 30cm zo série Professional Line.



Celý proces od vytvárania objednávky až po doručenie prebehol bezproblémovo. Na stránke Saal digital sa nachádza niekoľko inštruktážnych videí, ktoré môžu pomôcť pri vytváraní fotoknihy. 

Saal
Pri objednávke je možné zvoliť rôzne povrchové úpravy obálky knihy tak, aby vyhovovala požiadavkám. Pri ukážkovej knihe som vyskúšal obálku s akrylovým sklom v kombinácii s čiernou kožou, čím na prvý pohľad získala netradičný vzhľad. 
 


Väzba knihy je pevná, no celkovú odolnosť zlepenia bude možné posúdiť až po viacnásobnom použití. 

Podanie farieb a čiernobielych fotografií je na veľmi vysokej úrovni. Čo je dôležité, korešpondujú s počítačovou predlohou. Veľká časť mojej tvorby je prezentovaná v čiernobielej, a preto oceňujem, že tieto fotografie v knihe nemajú farebný nádych spôsobený nekvalitnou tlačou alebo zlým nastavením.



Saal digital odviedol dobrú prácu a kniha tejto kategórie je na veľmi vysokej úrovni. Verím, že kvalitu spracovania kníh od Saalu budú oceňovať moji klienti aj naďalej.