Fotografovanie pri mori

FOTOGRAFOVANIE PRI MORI

Zopár tipov, ako lepšie fotografovať pri mori. Majte na pamäti, že foto-technika môže byť pri fotografovaní na pláži náchylná na poškodenie vplyvom piesku, vody, vetra či slnka. Snažte sa fotoaparát ochrániť pomocou vhodného púzdra, prípadne pri fotení vo vode, vodotesným obalom.

Pri fotení cez deň sú zvyčajne veľmi dobré svetelné podmienky, avšak dajte si pozor na preexponované zábery. V prípade, že sú fotografie príliš svetlé, pokúste sa upraviť expozíciu (clona, expozičný čas, ISO)  pokiaľ to váš fotoaparát dovoľuje. V prípade, že fotografujete na plnej automatike, pokúste sa zmeniť svoju polohu voči slnku. Nebojte sa však umiestniť slnko aj do vášho záberu, efekt, ktorý vznikne môže vhodne znázorniť letnú atmosféru. Ak fotografujete portrét na pláži, skúste na dosvietenie blízkych predmetov použiť vstavaný alebo externý blesk. Na dosiahnutie sýtejších farieb (modrej oblohy) sa odporúča použitie polarizačného filtra.

Máte záujem naučiť sa lepšie fotografovať zážitky zo svojich ciest a dovoleniek? Na individuálnom školení vám prezradím, ako najlepšie dosiahnete fotografie, ktoré vám budú navždy pripomínať tie neopakovateľné zážitky. Pre dohodnutie termínu ma prosím kontaktujte cez formulár na stránke – https://www.lukasmacek.com/kontakt-a-bio

Podrobnosti o individuálnej fotoškole nájdete na odkaze – https://www.lukasmacek.com/fotoskola

 

TIP PRE ZRKADLOVKY:

Vyvarujte sa príliš častej výmene objektívov na miestach, kde hrozí, že sa do vnútra fotoaparátu dostane piesok alebo prach. V prípade potreby, telo fotoaparátu držte otvorom nadol, tak aby sa do vnútra fotoaparátu dostalo čo najmenej nečistôt a výmenu objektívu urobte čo najrýchlejšie.

fotenie pri mori v protisvetle
Využívajte protisvetlo (najmä keď je slnko nízko nad horizontom).
fotenie detí pri mori
Dajte si pozor na uverejňovanie fotografií nahých detí!!! Akokoľvek „zlatá“ sa vám vaša ratolesť pozdáva, nie je vhodné fotografie zachytávajúce chúlostivé partie vystavovať v internetovom priestore a najmä sociálnych sieťach!